AMSTERDAMSE SCHOOL

Amsterdamse School en de kenmerken

Golvend, buigend, fantasierijk, expressief, doch  oerdegelijk. De meubels gemaakt tijdens de Amsterdamse School periode sluiten naadloos aan op de architectuur. Reden hiervoor is dat de architecten zich met alle facetten van de woningen hebben bemoeid, zodat niet alleen de golvende gevel, maar ook de badkamer tegels, kastdeuren, deurknoppen en vaak ook de meubels zijn meegenomen in het design.

Bekende ontwerpers zoals J.J. Zijffers, W. Retera Wzn, Paul Bromberg, K.P.C. de Bazel en Anton Kurvers ontwierpen meubelen in de Amsterdamse stijl. Van fraaie meubelen, waaronder tafels, stoelen, fauteuils, klokken, lampen tot behang, textiel en zelfs boekbanden. Een beroemde winkel die deze producten verkocht was Metz & Co in Amsterdam.  

Prachtige houtsoorten, van solide eiken tot glanzend mahonie, maar alles met een functie. Vaak wordt deze stijl afgedaan als koud en museum waardig, maar als je deze meubels goed combineert, kan dit de finishing touch zijn voor je woonkamer of herenkamer waar het goed toeven is met een whisky of sigaartje in de hand.

Regelmatig hebben we meubelen in Amsterdamse stijl te koop staan, dus neem een kijkje in de showroom om te kijken of er iets voor je bijzit. Nieuw aangeschafte meubels staan niet altijd op  de website, dus neem contact op voor het volledige aanbod.

Prachtige kast in Amsterdamse School design
Bron: amsterdammodernism.com

Wil je meer weten over Amsterdamse School design?

Meer achtergrond informatie en historie kun je vinden op de Wikipediapagina.
Museum het Schip, gemaakt in Amsterdamse School stijl, is ook een aanrader om langs te gaan of de website te bezoeken voor leuke weetjes en achtergronden. 

Scroll naar top
WhatsApp ons