Interieurstijlen

Op zoek naar inspiratie?

 We hebben hieronder een aantal vintage design stijlen voor je uitgelicht om je te inspireren. 

VINTAGE DESIGN

De term vintage wordt gebruikt voor spullen die uit de jaren 50/60/70 of 80 komen. Deze zijn minimaal 30 jaar oud.

Veel spullen uit die tijd werden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en men ging vaak zuiniger met hun meubels om, waardoor de meubelen vaak in goede kwaliteit verkeren. 

RETRO DESIGN

Retro meubelen zijn meubels van tegenwoordig, die qua materiaal, stijl en design gebaseerd zijn op de spullen uit de jaren 60 en 70. Vintage en retro zijn dus niet hetzelfde qua materiaal, maar hebben vaak wel gelijkenis door het design.

Bij retro wordt vaak gebruik gemaakt van goedkopere materialen. De kwaliteit van retro meubelen is hierdoor minder goed dan vintage meubelen. Vooral retro woonaccessoires zijn tegenwoordig populair.

ART DECO DESIGN

Ontstaan rond 1920 en van oorsprong een erg luxe design stijl. De bouwstijl veroverde tussen 1920 en 1940 de wereld en is tot vandaag een belangrijke invloed voor architecten en ontwerpers door deprachtig uitgewerkte designstijl en esthetiek.

Art Deco is ook vooral een opvallende stijl. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de eenvoudige geometrische patronen en de liefde voor gewaagde kleurstellingen, de regelmatige veelhoeken en de herhalende zigzag patronen.

MODERN SCANDINAVISCH DESIGN

De stroming Modern Scandinavisch design vond zijn oorsprong eind 19e eeuw, toen de stroming Art Nouveau (Jugendstil) met zijn inspiratie door de natuurlijk en haar pure vormen, lijnen en kleuren, populair werd bij vele kunstenaars. De stroming werd echter pas bekend bij het wereldwijde publiek in 1930, toen de Stockholm Exhibition plaatsvond.

Het design draait om minimalisme met pure, simpele lijnen. De ontwerpen zijn praktisch en functioneel: effectief zonder onnodige toevoegingen. Alleen wat nodig is, wordt gebruikt. ‘Beautiful things that make your life better’, werden de Scandinavische ontwerpen ook wel genoemd.

De primaire kenmerken zijn blank hout, pure lijnen en eenvoudige beeldhouwkunstige vormen. Dit is de basis inspiratie, er worden natuurlijk ook andere kleuren en materiaalsoorten gebruikt.

Amsterdamse School

Golvend, buigend, fantasierijk, expressief, doch oerdegelijk. De meubels gemaakt tijdens de Amsterdamse School periode sluiten naadloos aan op de architectuur uit die tijd, maar ook in het hedendaagse. 

Prachtige houtsoorten, van solide eiken tot glanzend mahonie, maar alles met een functie. Vaak wordt deze stijl afgedaan als koud en museum waardig, maar als je deze meubels goed combineert, kan dit de finishing touch zijn voor je woonkamer.

GENOEG INSPIRATIE?

Bekijk dan nu welke meubelen jouw interieur kunnen verrijken.

Bel voor een afspraak

06-23699235

Adres

Kerkstraat 83
1687 AN Wognum
The Netherlands

Stuur een e-mail

loosvintagefurniture
@gmail.com

Scroll naar top
WhatsApp ons